Friday, 6 July 2012

REALITY

   Today is weekend agak agak nak buat apa ye?


   Nak UP2 ni stress jugak la...Nak kongsi pasal apa pon kami x ada idea. Hai nampaknya busy la kami hujung minggu ni dan minggu depan nak mentelaah buku ja.Adoi penat la doi! TAPI nak buat macam mn dah jadi student ni macam tu la reality. Memandangkan dah tersebut pasal reality ni apa kata kita fikir brnda yang reality maksudnya wujud bukan angan2 atau pandangan atau khayalan. 
   
   Menceritakan tentang reality, apa yang kita lihat semuanya reality tapi kita selalu berangan angan nak sesuatu yang akan menjadi realiti. Kita nak benda yg kita impikan jadi realiti tapi kita x pernah usaha utk mrnjadikannya realiti. Sungguh sedih bila benda kita nak x menjadi realiti. Sebenarnya kita ada realiti hidup tersendiri contoh:


"Kami dilahirkan dalam hidup yang sederhana, keluarga yang baik, adik beradik 9 orang, pergaduhan sana sini dan sebagainya."

   Itu la realiti hidup kami, kalau x ada pergaduhan , perselisihan faham, merajuk sini sana itu buka realiti lah 2. Mungkin ada orang yg bahagia tanpa pergaduhan , perselisihan faham, merajuk sini sana tapi payah la nak cari dalam 1000000 tu ada la 1. So senang nak habaq realitinya kita semua x sempurna kekadang x disukai orang, dikutuk, dihina, ditertawakan,dipandang hina.

So kita kena redha dan syukur dgn reality yg Allah berikan. Sampai sini saja assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment